Non plus ultra

de Criss in Prajituri, 3 Feb 2011 | 43822 vizualizari

 

Sau mai pe romaneste, fursecuri cu bezea. :D Nu ma intrebati de unde denumirea asta ciudat ca habar n-am. Asa apar in caietul cu retete al mamei, asa le-am zis si eu.

 

INGREDIENTE

  •  -300g faina
  • -200g unt sau margarina
  • -3 galbenusuri
  • -3 linguri zahar pudra
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • Bezea:
  • -3 albusuri
  • -180 g zahar pudra
  • -1lingurita zeama de lamie
  • Pentru unit fursecurile,
  • gem de caise.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Non plus ultra:

Din ingredientele de mai sus se face un aluat moale dar nelipicios. Se intinde aluatul pe planseta infainata, cu un pahar de tuica se taie rondele destul de mici. Fursecurile nu trebuie sa fie mari asa ca alegeti cel mai mic pahar pe care il aveti.

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea teapana.

Bezeaua se pune intr-un posh si pe fiecare cerculet se face cate un mot.

Se coc fursecurile la foc mic 20-25 minute. Daca observati ca bezeaua isi schimba culoarea, coaceti cu usa cuptorului intredeschisa.

se lipesc cate doua cu gem de caise. Eu am facut cateva si cu gem de capsuni.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Non plus ultra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Criss 1

05.05.2016, 11:59

MihaelaMihaela84 1

14.01.2017, 15:19

o nelamurire , nu avem nevoie de praf de copt , amoniac sau bicarbonat?

Criss 1

18.01.2017, 20:43

Nu, la aceste fursecuri nu se foloseste niciun agent de crestere. Ele sunt fragede si nu trebuie sa creasca.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muffin cu gem